voetbalzone

Pérez: ‘Hij wordt vast een toptrainer, maar wij hebben al een toptrainer’

Erik van Dam03 dec 2015, 20:34
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2015, 20:34
Advertentie

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez belegde donderdagavond een persconferentie en besprak daarbij de situatie rond Denis Cheryshev, die woensdagavond meedeed bij zijn club terwijl hij eigenlijk geschorst was. Pérez kreeg ook vragen over de positie van Rafael Benítez, die onder druk staat om het beter te doen met zijn selectie.

voetbalzone

De preses van de Koninklijke blijft bij zijn standpunt: Benítez geniet zijn volle vertrouwen en zal niet weggestuurd worden. Een verslaggever wilde van Pérez weten of hij niet liever Zinedine Zidane voor de groep zou zien dan Benítez. “Ik houd veel van Zidane als trainer, zoals ik dat ook deed toen hij nog speelde. Hij wordt vast en zeker een toptrainer, maar wij hebben op dit moment al een toptrainer. Ik vind dat hij het uitstekend doet.”

“Deze club is een voorbeeldclub en zal dat blijven zolang ik hier de voorzitter ben”, voegde Pérez eraan toe. Benítez is zijn tiende trainer in Madrid: de eerste was Vicente del Bosque en nadien volgden Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano García Remón, Vanderlei Luxemburgo en Juan Ramón López. Vervolgens kwamen er andere voorzitters in de Spaanse hoofdstad. In 2009 verkreeg Pérez de macht weer bij Real en haalde hij Manuel Pellegrini binnen als coach. Na de Chileen kwam José Mourinho, vervolgens Carlo Ancelotti en nu is Benítez dus aan de beurt.

Bezig met laden …