voetbalzone

Pérez hint naar vertrek Morata: 'Voor Carvajal pakte het goed uit'

Bart Kruyt28 mei 2014, 19:32
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014, 19:32
Advertentie

Bij Real Madrid is vrijwel iedereen overtuigd van de kwaliteiten van Alvaro Morata, maar door de moordende concurrentie in de voorhoede komt de aanvaller veel te weinig aan spelen toe. De clubs staan in de rij om de Spaans jeugdinternational over te nemen en Florentino Pérez sluit niet uit dat Morata zal vertrekken. De voorzitter gaat daar met de technische staf over praten.

voetbalzone

De 21-jarige Morata kwam in het afgelopen seizoen tot 23 competitiewedstrijden, maar mocht slechts 3 keer in de basis beginnen. De aanvaller wil graag meer speelminuten maken. "Ik zal met onze technische staf en met Alvaro gaan praten en dan kijken we wat het beste is", zegt Real-voorzitter Pérez tegen Onda Cero. Hij wijst naar Dani Carvajal, die naar Bayer Leverkusen vertrok en zich daar zo goed ontwikkelde, dat Real besloot om de rechtsback na een jaar weer terug te halen.

Carvajal was weliswaar verkocht aan Bayer, maar Real had een optie om hem voor een vooraf afgesproken bedrag terug te kopen. Dit zou ook een optie kunnen zijn voor Morata. "Voor Carvajal was het jaar bij Bayer Leverkusen erg positief, want hij speelde er veel", legt Pérez uit. "Als wij iemand verkopen is het omdat die speler aan spelen toe moet komen, maar de beste club om wedstrijden voor te spelen is natuurlijk Real." Juventus, Internazionale, Arsenal en Tottenham Hotspur zijn slechts een paar clubs die met Morata in verband zijn gebracht.

Bezig met laden …