voetbalzone

Pérez: ‘Ik weet dat het woord onmogelijk niet voor Zidane bestaat’

Gijs Freriks04 jan 2016, 19:20
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 19:20
Advertentie

Florentino Pérez maakte maandagavond tijdens een persconferentie bekend dat Rafael Benítez bij Real Madrid als trainer wordt opgevolgd door Zinédine Zidane. De voorzitter, die 42 dagen geleden nog het vertrouwen uitsprak in Benítez, sprak in het Santiago Bernabéu van een ‘moeilijke beslissing’.

voetbalzone

“Goedenavond. Bedankt dat jullie allemaal naar het stadion zijn gekomen. De directie, en dat is het zeker voor mij, heeft een moeilijke beslissing genomen door Rafa Benítez te ontslaan. Hij is een geweldige vakman en een prachtig persoon. We hebben zijn contract beëindigd en Zidane benoemd tot hoofdtrainer. Hij is een van de meest legendarische spelers in deze sport en kent de meeste spelers al goed.”

“Zidane weet wat het betekent om de selectie van Real te leiden en hoe moeilijk dat kan zijn. Maar ik weet ook dat voor jou het woord onmogelijk niet bestaat”, richtte Pérez zich ten slotte tot de Fransman. De 43-jarige oud-middenvelder speelde vijf jaar voor Real en was later technisch directeur, assistent-trainer en coach van het tweede elftal.

Bezig met laden …