voetbalzone

Perez keihard over basisdebutant PSV: ‘Er ging zó veel fout bij die jongen’

Dominic Mostert27 sep 2018, 11:48
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2018, 11:48
Advertentie

Aziz Behich maakte geen goede indruk op Kenneth Perez bij zijn basisdebuut voor PSV. De linksback stond woensdagavond negentig minuten binnen de lijnen tijdens de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis (0-4 zege). Perez merkte dat Behich 'bepaalde basiskwaliteiten' ontbeerde die hij van elke PSV'er verwacht te zien.

Behich leed twintig keer balverlies in het gewonnen bekerduel. "Links- en rechtsbacks zijn tegenwoordig best belangrijk in de opbouw, maar er ging bij die jongen zó veel fout. Zijn balbehandeling... Hij heeft totaal geen controle over zijn techniek", oordeelt analist Perez bij FOX Sports. Bovendien was de aanname van de Australische zomeraankoop 'bijna elke keer verkeerd', merkt de Deen op.

"Dan weer onder zich, dan weer te ver van zich af. Ja, dan kom je in de problemen. Het zijn basisdingen, zeker voor iemand van PSV. Hij heeft eerst twee, drie, vier aannames nodig", aldus de oud-voetballer over Behich, die op voorspraak van Mark van Bommel voor 1,7 miljoen euro overkwam van Bursaspor. Op het WK werkte Van Bommel, toen als assistent-bondscoach van Australië, samen met de vleugelverdediger.

Perez wil Behich nog niet afschrijven op basis van één volledige wedstrijd. Eerder kwam de 27-jarige verdediger twaalf minuten in actie in het Eredivisie-duel met ADO Den Haag (0-7 zege). "Maar het biedt niet heel veel perspectief. PSV speelde tegen amateurs, hè. Niet alles wat Van Bommel doet is goed. Je kunt je een keer vergissen."

Bezig met laden …