voetbalzone

Perez: ‘Kijk naar Borussia Dortmund, die ploeg is net zo jong als Ajax’

Peter Nusselder03 dec 2012, 11:12
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2012, 11:12
Advertentie

Kenneth Perez is als assistent-trainer van de A1 van Ajax van mening dat de talentvolle voetballers bij de Amsterdamse club meer van zichzelf mogen verwachten. Dat hoofdcoach Frank de Boer af en toe een erg jeugdig elftal op de been brengt, is volgens de Deen geen excuus om minder te preseteren.

/

“Kijk naar Borussia Dortmund. Die ploeg is net zo jong als Ajax”, vertelt Perez aan Het Parool. “Mario Götze en Marco Reus zijn ook rond de twintig jaar. Ze krijgen drie kansen tegen Ajax en het zijn drie goals. Fantastisch”, doelt de oud-middenvelder op de Champions League-wedstrijd tussen de Amsterdammers en de Duits kampioen, die een 1-4 overwinning voor die Borussen opleverde.

“Wij vergeten soms hoe belangrijk rendement is. Als ik dan naar mijn eigen team kijk, hoe wij omgaan met kansen, is dat veel te vrijblijvend. Ach, er komt straks nog wel een kans. Terwijl het zo moeilijk is om een doelpunt te maken.” Dat Viktor Fischer onlangs vertelde dat hij De Boer ‘had laten zien geen balverlies te lijden’ snapt Perez ook niet. “Ik zei later tegen Viktor: kwam je in het veld als verdedigende middenvelder of als buitenspeler? Je staat niet in het veld om de trainer te plezieren, je moet de trainer overtuigen”, vindt de voormalig Deens international.

Bezig met laden …