voetbalzone

Perez snapt Ajax-speler niet: ‘Hij moet echt een man worden, schaam je’

Mart van Mourik11 aug 2024, 21:17
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2024, 21:32
Advertentie

Kenneth Perez snapt werkelijk niets van het gebrek aan persoonlijkheid bij Branco van den Boomen als het aankomt op vrije trappen. De analyticus keek vol ongeloof naar een moment uit het Eredivisie-duel tussen Ajax en sc Heerenveen (1-0), waarin niet Van den Boomen maar Steven Berghuis een vrije trap opeiste.

In de zeventiende speelminuut kreeg Ajax een vrije trap toegekend van scheidsrechter Bas Nijhuis. Op circa twintig meter van het doel en vanaf de linkerkant voor de zestien lag de bal perfect klaar voor de rechtsbenige Van den Boomen, maar het was linkspoot Berghuis die de vrije trap nam - en naast schoot.

Perez maakt tijdens het programma Dit was het Weekend van ESPN duidelijk totaal niets te snappen van de situatie. “Van den Boomen moet echt even een man worden. Branco van den Boomen laat zich wegsturen door Steven Berghuis. Berghuis heeft een prima trap, maar geen goede vrije trap.”

“Vorig jaar liet Branco van den Boomen zich de kaas van het brood eten door Jordan Henderson, die nog nooit van zijn leven een vrije trap had genomen. En nu Berghuis...”

“Van de 49 vrije trappen heeft Berghuis er 2 gemaakt, en de laatste dateert alweer van 2019. Maar vanaf díe plek! Branco van den Boomen moet zich echt gaan schamen dat hij dit toelaat. Echt waar.

“Wat is juist de kernkwaliteit van Van den Boomen? Zijn trap. En dan heeft hij de mogelijkheid om vanaf een ideale plek te schieten, en dan... Nee, ik snap het niet”, aldus Perez.

Van den Boomen kreeg tegen Heerenveen een basisplek, in tegenstelling tot het Europa League-duel met Panathinaikos en het tweeluik tegen FK Vojvodina. Tegen de Friezen werd de middenvelder na een uur spelen vervangen door Kenneth Taylor.

Bezig met laden …