voetbalzone

Perez vindt grote aankoop Feyenoord tegenvallen: ‘Leuk hoor, tegen Heracles...’

Jeroen van Poppel17 dec 2023, 22:21
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:39
Advertentie

Calvin Stengs laat zich te weinig zien in de grote wedstrijden, oordeelt Kenneth Perez. De analist vindt dat de aanvallende middenvelder van Feyenoord zijn status als grote aankoop in de eerste seizoenshelft niet helemaal heeft kunnen waarmaken. "Leuk en aardig, tegen Heracles Almelo...", aldus Perez.

Feyenoord won zondagmiddag afgetekend in Almelo met 0-4. Stengs maakte de eerste twee goals. "Hij maakt echt een heel goed seizoen door", begint Karim El Ahmadi bij ESPN's Dit was het Weekend. Perez verbaast zich daarover. "Vind je dat echt Karim?"

"Ik vind Feyenoord misschien wel beter voetballen met hem erbij", reageert El Ahmdai. "Beter dan vorig seizoen. Met Stengs af en toe op nummer 10, af en toe op rechts."

Perez gaat daar niet in mee. "Zo'n grote aankoop... Het is leuk en aardig hoor, tegen Heracles. Leuk, maar daar haal je Stengs toch niet voor? Die haal je toch juist voor de grote wedstrijden?" Feyenoord betaalde naar verluidt zes miljoen euro aan OGC Nice.

El Ahmadi reageert: "Ik moet zeggen: Feyenoord heeft heel weinig spelers die echt Champions League-niveau hebben. Ik verwacht in de Europa League wel wat van Stengs. Daar kun je hem beter beoordelen."

Perez gelooft dat Feyenoord Stengs om een andere reden heeft gekocht. "Je wil het liefst een speler zijn die er in de grote wedstrijden staat. Je wil er staan tegen Atlético Madrid. Welke speler van Feyenoord dat op dit moment kan? Zij hebben niet echt Champions League-niveau. Het is meer het collectief."

El Ahmadi voegt toe: "Het is de trainer, Arne Slot, die de poppetjes goed zet." Perez is het daar wel mee eens. "Klopt. Ze hebben individueel geen spelers die Champions League-waardig zijn." El Ahmadi: "Misschien Quinten Timber, zoals hij de laatste tijd speelt."

Bezig met laden …