voetbalzone

Pérez vroeg Modric om advies: 'Hij wint binnen twee jaar de Ballon d'Or'

Bart Kruyt20 aug 2015, 13:30
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2015, 13:30
Advertentie

Luka Modric en Mateo Kovacic leerden elkaar bij Dinamo Zagreb (Kovacic was toen nog een jeugdspeler) en de Kroatische ploeg al kennen en zijn nu ploeggenoten van elkaar geworden bij Real Madrid. De Koninklijke betaalde 30 tot 35 miljoen euro aan Internazionale voor Kovacic, die zijn transfer voor een groot deel te danken lijkt te hebben aan zijn landgenoot Modric.

voetbalzone

Real volgde de ontwikkeling van de 21-jarige Kovacic al geruime tijd en na de oefenwedstrijd van Internazionale tegen Guangzhou Evergrande werd de knoop doorgehakt. AS schrijft dat Florentino Pérez na dit duel Luka Modric om zijn mening over Kovacic vroeg. “Voorzitter, ik geloof dat hij binnen twee jaar de Ballon d’Or gaat winnen”, zou Modric hebben geantwoord.

Pérez besloot na het advies van Modric om over te gaan tot actie en gaf Kovacic een zesjarig contract. De middenvelder speelde sinds januari 2013 voor Inter, dat de Kroaat destijds voor ongeveer veertien miljoen euro had overgenomen van Dinamo Zagreb. In de Serie A kwam Kovacic tot tachtig competitiewedstrijden en vijf doelpunten.

De mannen van Real Madrid die Kroatië trots maken! #kovacic #modric #instavoetbalzone

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on


Bezig met laden …