voetbalzone

Perez: ‘Wat is hij sterk! Je hoeft niet groot te zijn om die bal vast te houden’

Mart van Mourik29 okt 2023, 23:28
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:28
Advertentie

Manfred Ugalde heeft veel indruk gemaakt op Kenneth Perez. Tijdens de uitzending van Dit was het Weekend liet de analyticus weten veel respect te hebben voor de balvastheid van de aanvaller van FC Twente, die zondag met zijn ploeg Feyenoord versloeg (2-1). De Costa Ricaan tekende de openingstreffer aan.

“Wat is hij sterk aan de bal! Het is niet te geloven”, zo stak Perez van wal. “Je hoeft dus niet zo breed en groot te zijn om balvast te zijn. Hij strijdt ook echt voor iedere bal. Tijdens die wedstrijd probeert iedereen hem van alle kanten van de bal te zetten, maar hij houdt hem gewoon bij zich.”

“Soms is hij nog wel iets te gehaast, maar hij is natuurlijk ook nog niet klaar als voetballer. Hij is vrij jong. Hij vecht met alles wat hij heeft en ze kónden hem maar niet van de bal zetten. Soms laat zijn balbehandeling wel te wensen over.”

“Hij doet me ook wel denken aan Suárez”, besloot Perez. “Bij hem dacht je ook altijd dat het geluk was als hij de bal meekreeg, maar dat is geen geluk meer als het zo vaak lukt. Dat hele verfijnde in zijn balbehandeling mis ik soms wel bij Ugalde.”

Ugalde nam tegen Feyenoord na tien speelminuten met enig fortuin de 1-0 voor zijn rekening, maar dat mocht de pret niet drukken. “Een goal is een goal”, lachte hij na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN.

Ook trainer Joseph Oosting was na de knappe zege enorm positief over Ugalde. “Hij is heel belangrijk voor ons. Je ziet zijn manier van voetballen: hij is een beetje klein, maar hij kan de bal verschrikkelijk goed vasthouden.”

“Door het vasthouden kan de rest ook weer bijsluiten. Hij is ook zo slim en irritant in de goede zin van het woord. Hij brengt ons ook aan het voetballen en gaat duels niet uit de weg. Het is een jonge goede speler”, aldus Oosting.

Bezig met laden …