voetbalzone

Perez ziet na nieuw gooi-incident door supporter nog slechts één oplossing

Jeroen van Poppel07 jun 2023, 22:17
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2023, 22:17
Advertentie

Hoe kon een onschuldig klinkende plastic beker in de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham United een flink bloedende hoofdwond veroorzaken bij Cristiano Biraghi? Even was daar onduidelijkheid over, en werd er zelfs gesuggereerd dat een aansteker de veroorzaker was van de wond, maar close-upbeeld van Veronica gaf vlak voor het begin van de tweede helft een duidelijk antwoord.

Blijkbaar worden er woensdagavond in de Fortuna Arena in Praag hardplastic bekers bier verkocht aan fans. Die komen in tegenstelling tot de 'slappe' plastic bekers, die in Nederland gangbaar zijn, ook hard aan als ze leeg zijn. In de 33ste minuut werd Fiorentina-aanvoerder Biraghi bij het nemen van een hoekschop van alle kanten bekogeld door Engelse fans op de tribune. Een van de lege bekers raakte het achterhoofd van Biraghi, met dus een flink bloedende hoofdwond tot gevolg. Met dank aan een tulband kon de linksback van Fiorentina wel doorspelen.

voetbalzone

Kenneth Perez reageerde in de rust spottend bij ESPN. "Ik wilde mijn afspraken voor morgen om 12.00 uur al afzeggen, want ik verwachtte dat de wedstrijd morgen om 12.00 uur zonder publiek uitgespeeld zou worden", grapte de Deen. Dat zou in Nederland zijn gebeurd, maar in Europees verband blijven de spelers na een dergelijk incident zelfs gewoon op het veld staan. "Zo zie je maar weer: dit zijn dan de Engelsen, die dit nooit kunnen doen in Engeland omdat daar geen alcohol wordt geschonken in de stadions. Dus ik blijf erbij: alcohol verbieden!"

{embed} {/embed}

Bezig met laden …