voetbalzone

'Perfect als een club een bedrag van 18 of 25 miljoen euro wil betalen'

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2015, 20:15
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2015, 20:15
Advertentie
voetbalzone

Het is aannemelijk dat de wegen van Nolito en Celta de Vigo in januari gaan scheiden. De aanvaller geniet al maanden belangstelling van Barcelona, dat vanaf 1 januari groen licht heeft om nieuwe spelers aan te trekken én direct in te zetten. Luis Enrique kent Nolito nog van hun gezamenlijke periode bij Barcelona B en Celta en ziet in de 29-jarige Spaans international een welkome impuls voor zijn selectie.

Miguel Torrecilla, technisch directeur van Celta, erkent dat Nolito volop interesse uit binnen- en buitenland geniet. "Op dit moment heeft hij een contract tot 2019 en een transferclausule van 18 miljoen euro. Het is perfect als een club een bedrag van 18 of 25 miljoen euro wil betalen." Torrecilla gaf enkele weken geleden aan dat beide partijen het eens waren over een nieuw en langer contract. Als Nolito zijn krabbel zet, gaat hij beduidend meer verdienen en gaat zijn transferclausule van 18 naar 25 miljoen euro.

voetbalzone

Nolito heeft officieel nog geen 'ja' gezegd, maar Torrecilla gaat ervan uit dat er spoedig witte rook zal zijn. "Alles is al besproken", herhaalt de technisch directeur. "Maar dit moet niet telkens een onderwerp voor de media zijn. Het is nu aan de speler en zijn management om te bepalen welke kant zij op willen. Als hij blijft, perfect, en als hij vertrekt, dan is het aan ons om een goede vervanger te vinden."

Nolito kwam in zijn eerste twee seizoenen voor Celta tot 27 doelpunten en dit seizoen staat de teller al op zeven stuks, na elf competitieduels. "Het is normaal dat veel clubs zijn wedstrijden volgen", zo stelt Torrecilla. "We hebben het over een van de meest doorslaggevende voetballers van de Primera División. In zijn laatste interland leek het wel alsof hij al zestig interlands achter zijn naam heeft staan. Dit wordt de grootste transfer in de geschiedenis van Celta. Hij heeft de club 2,5 miljoen euro gekost en op dit moment is zijn transferclausule 18 miljoen euro."

Bezig met laden …