voetbalzone

'Periodetitel Eindhoven net zo uniek als Nederlandse club die CL wint'

Bart Kruyt02 mrt 2010, 09:28
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2010, 09:28
Advertentie

Een jaar geleden stond FC Eindhoven nog op de rand van de afgrond, maar de eerstedivisionist is inmiddels weer springlevend. De ploeg van Jan Poortvliet legde maandagavond beslag op de derde periodetitel, door te winnen van BV Veendam (0-1). “Dit is net zo uniek als dat een Nederlandse club de Champions League wint."

De blije woorden werden gesproken door assistent-trainer Pascal Maas, die maandagavond als hoofdtrainer op de bank zat wegens een schorsing voor Poortvliet. “Hier zit een ontzettend blij man. En dat is een understatement...", zei hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Wij weten allemaal waar we als club vandaan komen. Dat we hier nu zitten, is echt heel bijzonder.”

Rochdi Achenteh sprak over een ‘ware sensatie’. " Het is fantastisch, een heerlijk gevoel", zei de middenvelder. " Niemand had dit van FC Eindhoven verwacht. We hebben hem eindelijk, man, ik heb geen stem meer over." Zijn ploeggenoot Jens van Son hield het simpel: "Super, super, super, top, dit is lekker. We hadden het wel verwacht, we waren supergefocust, maar dit is supermooi."

Bezig met laden …