voetbalzone

Perquis moet mond vijftig dagen dichthouden na botsing tegen Málaga

Erik van Dam05 nov 2013, 15:11
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 15:11
Advertentie

Damien Perquis heeft de komende anderhalve maand de tijd om eens goed na te denken. De 29-jarige Poolse verdediger van Real Betis mag namelijk 50 dagen lang niet praten. Zondag liep hij in de wedstrijd tegen Málaga een gebroken kaak op bij een botsing met Fabrice Olinga. Hij heeft inmiddels een kaakoperatie ondergaan en moet nu behoorlijk lang de kaken op elkaar houden.

“We zijn blij met de operatie, het heeft de dubbele fractuur al verminderd”, zegt chirurg Fernando Manso tevreden. “Het bot moet nu uitharden, dus moet Damien anderhalve maand de kaken op elkaar houden. Misschien kan hij voor die tijd alweer beginnen met sporten, maar we blijven hem goed in de gaten houden. Hij zal alles in stukjes moeten breken voor hij het eet en over anderhalve maand is het allemaal weer goed.”

Clubarts Tomás Calero van Real Betis geeft aan dat er sprake was van een flinke breuk bij Perquis. “Zijn teamgenoten zagen dat al en drongen erop aan dat er snel iemand kwam. Damien moet nu wel zijn oefeningen blijven doen, anders zal hij gewicht verliezen. Hij moet nu vijftig dagen zijn mond dichthouden. Dit is wel de grootste hersenschudding die ik heb gezien. Hij reageerde echt op geen enkele prikkel.”

Bekijk hier het moment waarop Perquis zijn kaak brak:


Bezig met laden …