voetbalzone

Perth ontvangt Twents bod op Rukavytsya

25 jan 2009, 09:17
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2009, 09:17
Advertentie
FC Twente heeft een officieel bod uitgebracht op Nikita Rukavytsya. Dat heeft een woordvoerder van Perth Glory zondag bekendgemaakt. De Australische club bestudeert op dit moment de aanbieding van de Twentenaren. De vleugelaanvaller was eerder deze maand op proef in Enschede en maakte een goede indruk.



"Op dit moment voorzien wij dat de onderhandelingen enkele dagen zullen duren", vertelde de woordvoerder. "De club zal daarna via de officiële kanalen duidelijkheid verschaffen inzake de situatie van Nikita Rukavytsya." De 21-jarige Rukavytsya maakte afgelopen zomer deel uit van de Australische ploeg die tijdens de Olympische Spelen in Beijing de groepsfase niet overleefde.

De aanbieding uit Nederland kwam vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen Queensland Roar. Toch koos trainer Dave Mitchell, oud-speler van Feyenoord, ervoor om de aanvaller in de basis te zetten. "Hij is nog steeds eigendom van Perth Glory en heeft laten zien dat hij professioneel omgaat met de situatie." Perth Glory verloor in Brisbane met 4-2, maar Rukavytsya maakte wel één van de twee doelpunten.

Rukavytsya werkte in april vorig jaar tevergeefs een stage af bij Hannover 96. De proefperiode in Enschede was een nieuwe kans zijn droom te verwezenlijken ooit in een Europese competitie te spelen. Rukavytsya was eerder deze maand eveneens trefzeker in de 3-2 thuisoverwinning op Melbourne Victory.
Bezig met laden …