Peru maakt einde aan uitstekende zegereeks van Argentinië

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2012, 07:20
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 07:20

Het WK-kwalificatieduel tussen Peru en Argentinië is dinsdagavond lokale tijd geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Beide doelpunten vielen voor rust. Door de remise ziet Argentinië zijn reeks van zes opeenvolgende zeges gestuit. Men gaat nog wel aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse zone, de CONMEBOL. La selección albiceleste heeft een punt voorsprong op Colombia.

Sergio Romero was in de derde minuut belangrijk. De ex-doelman van AZ keerde een strafschop van Claudio Pizarro, na een buiteling van ex-PSV'er Jefferson Farfán. Na dik twintig minuten spelen kwam Peru op voorsprong via Carlos Zambrano, die een pass van Luis Advincula verzilverde: 1-0. Een kwartier later kwam Argentinië vanuit het niets op gelijke hoogte. Ezequiel Lavezzi pakte een pass van achteruit goed op en gaf voor, waarna Gonzalo Higuain de hoek voor het uitkiezen had: 1-1.

Na de onderbreking zorgden Farfán en Advincula voor nervositeit in de Argentijnse defensie, maar er werd niet meer gescoord. Paulo Cruzado raakte nog wel de paal. Lionel Messi, die negen keer had gescoord in zijn laatste vijf interlands, kon het verschil niet maken. Colombia won eerder op dag met 1-3 van Chili en Uruguay kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ecuador.