voetbalzone

Peruviaanse bondscoach ziet ex-PSV'er Farfán wegvallen voor Copa

Bart Kruyt27 jun 2011, 20:08
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2011, 20:08
Advertentie

Het zit Sergio Markarián niet mee. De bondscoach van Peru hoopt in juli hoge ogen te gooien op de Copa América, maar zal dat moeten doen zonder Claudio Pizarro en Jefferson Farfán. De afwezigheid van eerstgenoemde door een knieblessure was al bekend, maar nu heeft ook Farfán zich afgemeld bij de keuzeheer.

De aanvaller van Schalke 04 kampt met een dijbeenblessure en is zodoende niet inzetbaar voor La Blanquirroja. Farfán (26) scheurde tijdens de eerste training van de Peruviaanse ploeg een spier af en staat hierdoor drie tot vier weken buitenspel. “Jeff blijft nog enkele dagen in Zuid-Amerika om zich daar te laten behandelen en vliegt daarna terug naar Duitsland”, zegt Schalke-manager Horst Heldt tegen Kicker.

Ook Paolo Guerrero is niet geheel fit, daar hij nog een lichte knieblessure heeft. De Uruguayaanse coach Markarián heeft naast Guerrero nog de beschikking over slechts twee aanvallers: Luis Advíncula (Cristal Lima) en Raúl Ruidíaz (Universitario). Peru begint op 5 juli tegen Urugay, terwijl later in groep C de degens gekruist worden met Mexico en Chili.

Bezig met laden …