voetbalzone

Peruviaanse spelers vallen flauw na drinken van water van opponent

Daniel Cabot Kerkdijk20 okt 2010, 09:18
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2010, 09:18
Advertentie

In Peru is de nodige ophef ontstaan over vier spelers van Acosvinchos die afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Sport Áncash gedrogeerd zouden zijn. De spelers van de tweedeklasser vielen enkele minuten voor het einde flauw nadat zij uit een waterfles die de tegenstander had aangeboden, hadden gedronken.

Nader onderzoek heeft nog niet uitgewezen of de fles water verboden middelen of iets anders bevat. "De spelers voelden zich vrijwel meteen misselijk, moesten overgeven en vielen flauw op het veld", reconstrueerde Américo Ibáñez, bestuurslid van Acosvinchos, het incident in het duel dat met 3-0 verloren ging.

Bij Sport Áncash ontkent men dat zij de spelers gedrogeerd zouden hebben. "De spelers van Acosvinchos hebben vrij laat gegeten, gebraden kip met allerlei andere bijgerechten. Dat in combinatie met hun fysieke inspanning heeft ervoor gezorgd dat zij zijn flauwgevallen", verzekert voorzitter Pepe Mallqui. Ibáñez benadrukt echter dat de spelers van Acosvinchos vlak voor een duel niet ongezond eten en dat de uitslag van de wedstrijd geschrapt moet worden.

Bezig met laden …