Peszko bezorgt Club Brugge wrange nasmaak

20 aug 2009, 22:34
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2009, 22:34
Club Brugge leek donderdagavond tot in blessuretijd op weg naar een verdiend gelijkspel. Een laat doelpunt van Lech Poznan heeft er echter voor gezorgd dat de manschappen van Adrie Koster volgende voor eigen publiek alle zeilen zullen moeten bijzetten om de groepsfase van de Europa League te bereiken: 1-0.

De equipe van Koster speelde in Poznan een betere eerste helft dan de thuisploeg maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. Met name Jonathan Blondel en Joseph Akpala lieten zich in aanvallend opzicht gelden. Het leverde echter niets op. Bij Lech Poznan ging vooral dreiging uit van de vrije trappen van Semir Stilic.

Ronald Vargas had even voor rust na een combinatie met Akpala de 1-0 op zijn schoen maar hij plaatste de bal naast het doel van Grzegorz Kasprzik. Na de hervatting namen de Bruggelingen wederom het iniatief, maar loerde Lech Poznan op een counter. Aanvaller Hernán Rengifo strandde echter in zijn goede bedoelingen.

Stilic, de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, ging opmerkelijk genoeg na ruim een uur spelen naar de kant, en dat zorgde ervoor dat het doel van Stijn Stijnen niet of nauwelijks onder vuur meer werd genomen. In blessuretijd zorgde Slawomir Peszko er echter voor dat blauw-zwart in de return nog vol aan de bak moet.