voetbalzone

Peter Bosz zet hoog in en mikt op hereniging met voormalig Ajacied

Mart Oude Nijeweeme11 jul 2023, 07:26
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 07:26
Advertentie

Davinson Sánchez is in beeld om de achterhoede van PSV te versterken, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dinsdag. De centrale verdediger kan in Eindhoven worden herenigd met Peter Bosz, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Ajax. Sánchez heeft onlangs van Tottenham Hotspur te horen gekregen dat er voor hem geen toekomst is in Noord-Londen.

Of een deal daadwerkelijk tot stand gaat komen, is vooralsnog de vraag. Tottenham vraagt rond de tien miljoen euro voor Sánchez. Voorzitter Daniel Levy staat bovendien bekend als een meedogenloze zakenman, die doorgaans weinig water bij de wijn doet en vast zal blijven houden aan de vraagprijs van tien miljoen. Ook is de interesse in de Colombiaanse mandekker de afgelopen weken flink toegenomen, wat maakt dat PSV stevige concurrentie heeft.

Zo werd Sánchez al in verband gebracht met Villarreal, Galatasaray en Spartak Moskou. De Turkse topclub heeft al aangegeven aan het salarispakket te willen voldoen. Bij PSV is men al enige tijd op zoek naar een kwaliteitsimpuls voor de achterhoede. Afgelopen seizoen werd de defensie van de Eindhovenaren veertig keer geklopt, meer dan welke club ook in de top zes. Verwacht wordt dat Sánchez 'heel moeilijk haalbaar' zal zijn, maar dat weerhoudt PSV er niet van om de optie serieus in ogenschouw te nemen.

Bij the Spurs wist Sánchez nooit zijn transfersom van 42 miljoen euro waar te maken. Hij speelde er in totaal 205 wedstrijden, waarin hij 5 keer doel trof. Bij Ajax wist de mandekker nog 7 doelpunten te maken in slechts 47 wedstrijden. De Londenaren worden tegelijkertijd hevig gelinkt met Micky van de Ven van VfL Wolfsburg en Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen. Beiden moeten het gat dichten dat Sánchez gaat creëren.

Bezig met laden …