voetbalzone

Petkovic: 'We gaan naar Londen om te winnen, niet om gelijk te spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2010, 07:05
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2010, 07:05
Advertentie

Een gelijkspel op White Hart Lane is volgende week voldoende voor Young Boys om de groepsfase van de Champions League te bereiken, maar Vladimir Petkovic wil meer. De coach zag dinsdagavond hoe zijn ploeg met 3-2 zegevierde over Tottenham Hotspur, dat na nog geen half uur tegen een 3-0 achterstand aankeek. Een ruimere zege was zeker mogelijk geweest.

/

"In plaats van 4-1 of wellicht 5-1 hebben we in de slotfase een tegendoelpunt moeten incasseren", treurde Petkovic na afloop van de wedstrijd. "Maar we wisten reeds van tevoren dat het lastig zou zijn om negentig minuten lang een topprestatie te leveren." Petkovic was tevreden over het eerste half uur. "Dat is het spel waar ik al jarenlang van heb gedroom, we waren zeer effectief."

Christian Schneuwly en Henri Bienvenu kregen goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar faalden jammerlijk. "We gaan naar Londen om te winnen, niet om gelijk te spelen", verzekerde Petkovic. "We willen overal en van iedere tegenstander winnen. Achteraf gezien heeft het spel van Tottenham in de eerste helft mij niet verrast. Een ploeg speelt alleen zo goed als de opponent het toelaat."

Bezig met laden …