voetbalzone

Petrov waarschuwt Villa: 'Een finale is alleen leuk als je hem wint'

Bart Kruyt26 feb 2010, 16:52
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2010, 16:52
Advertentie

Voor Aston Villa en Manchester United staat aankomend weekend de eerste finale van het Engelse voetbalseizoen op het programma. De twee ploegen strijden zondag op Wembley om de Carling Cup, de trofee die United vorig jaar ook al pakte. Villa-aanvoerder Stiliyan Petrov is er klaar voor: “Dit wordt de belangrijkste dag uit mijn periode bij Aston Villa.”

/

De middenvelder verloor in 2003 al eens een UEFA Cup-finale, toen Porto te sterk bleek te zijn voor Celtic (dat toen overigens getraind werd door Martin O’Neill), en Petrov geeft aan niet nogmaals zo’n ervaring te willen meemaken. “Een finale is alleen leuk als je hem wint”, zei de Bulgaar. “Toen ik de UEFA Cup-finale verloor, zeiden mensen ‘je hebt tenminste een geweldige ervaring achter de rug’. Zo zag ik dat echter helemaal niet.”

Tegen United is zodoende alleen goud genoeg voor Villa. “Dit wordt de belangrijkste dag uit mijn periode bij de club”, zei Petrov. “We stevenen af op een grootse wedstrijd: niet alleen voor de spelers, maar ook voor de andere mensen bij de club en de supporters. Ik hoop dat we aan het einde van de dag allemaal gelukkig kunnen zijn. We zullen ons honderd procent inzetten en proberen er het beste van te maken.”

Bezig met laden …