voetbalzone

Petrovic roept Stojkovic en Jovanovic uit voorzorg niet op tegen Bulgaren

Erik van Dam12 nov 2010, 20:37
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2010, 20:37
Advertentie

Vladimir Petrovic heeft Vladimir Stojkovic en Milan Jovanovic niet opgeroepen voor het aankomende oefenduel met Bulgarije. De bondscoach van Servië laat het tweetal thuis in de hoop meer supportersrellen te voorkomen. Op 12 oktober moest de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië gestaakt worden, omdat fans van het gastland vuurwerk in het thuisvak en op het veld gooiden en in een veiligheidsnet klommen.

/

Doelman Stojkovic werd bovendien aangevallen vlak voor de wedstrijd en verscheen niet aan de aftrap en zal dat dus ook niet doen tegen Bulgarije. Stojkovic heeft het bloed onder de nagels van menig aanhanger vandaan gehaald door onlangs over te stappen naar Partizan Belgrado, terwijl hij eerder uitkwam voor aartsrivaal Rode Ster Belgrado. Bondscoach Petrovic heeft zes nieuwkomers opgeroepen voor het vriendschappelijke treffen.

Bojan Jorgacevic (AA Gent) vervangt de ex-keeper van Vitesse, terwijl ook Adem Ljajic (Fiorentina) en Ivan Radovanovic (Bologna). “De tijd voor ons is gekomen om de bladzijde om te slaan na Genoa”, zegt Petrovic in het ANP. “Dit is een ideale kans om enkele nieuwe spelers uit te proberen vóór de kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland.” De eigenlijke basisspelers Milos Krasic en Zdravko Kuzmanovic zijn wegens blessures niet beschikbaar voor de keuzeheer.

Bezig met laden …