voetbalzone

Petrzela waarschuwt Barcelona met treffer na ellenlange solo

Bart Kruyt31 okt 2011, 09:00
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2011, 09:00
Advertentie

Barcelona is gewaarschuwd voor Milan Petrzela. De Spanjaarden spelen midweeks in de Champions League tegen het Tsjechische Viktoria Plzen, dat vrijdagavond een goede generale kende met een overtuigende 5-0 overwinning op Hradec Kralove. Petrzela, de rechtsback van de Tsjechisch landskampioen, maakte zijn mooiste doelpunt uit zijn loopbaan tot dusver.

Bij een tussenstand van 2-0 bewees de vleugelverdediger dat het met zijn snelheid, conditie en balcontrole wel goed zit. Na een inworp zonder succes van Hradec Kralove kwam Viktoria eruit en begon Petrzela bij zijn eigen strafschopgebied aan een sprint. De rechtsback kreeg de bal mee en hield niet meer op met rennen.

Petrzela had twee medespelers met zich mee, maar besloot het helemaal zelf te doen. De vleugelverdediger bleek sneller dan zijn achtervolger, passeerde ook een tweede tegenstander en glipte vervolgens tussen twee verdedigers door. De 28-jarige Petrzela bekroonde zijn fraaie solo met het derde doelpunt van de avond. Barcelona weet waar het voor moet oppassen.

Bezig met laden …