voetbalzone

PFA beschuldigt Portsmouth van 'beschadigen van het voetbal'

Bart Kruyt07 jan 2010, 10:16
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2010, 10:16
Advertentie

De Professional Footballers' Association, de Engelse vakbond voor profvoetballers, heeft het helemaal gehad met Portsmouth. De Zuid-Engelse club moest haar werknemers opnieuw op het salaris laten wachten en wordt door de PFA beschuldigd van het beschadigen van het voetbal.

Portsmouth zit al geruime tijd in de financiële problemen en laat de spelers al weken wachten op hun geld. Dit is tegen het zere been van Nick Cusack, algemeen directeur van de PFA. “Wanneer er een wedstrijd met elf tegen elf wordt gespeeld, dan mag je toch verwachten dat alle 22 spelers netjes betaald worden”, zei hij. “Als één elftal geen geld heeft gekregen, mag je je afvragen of zij zich nog wel maximaal zullen inzetten voor de club. Dit beschadigt de integriteit van de competitie.”

Cusack meldt zich snel op Fratton Park om de feiten boven water te krijgen. “Na drie maanden waarin de spelers nauwelijks salaris hebben gekregen, hebben zij recht op meer informatie”, vindt de directeur. “Portsmouth kan op deze manier niet verder gaan. Ik ben er van overtuigd dat er mensen hard werken om de club weer op de rails te krijgen, maar er moeten nu eens resultaten geboekt worden. De spelers hebben recht op hun geld.”

Bezig met laden …