voetbalzone

Pfister twijfelt over langer verblijf in Kameroen

08 feb 2008, 14:29
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2008, 14:29
Advertentie
Otto Pfister kan momenteel niet stuk in heel Kameroen. De Duitse oefenmeester heeft als bondscoach van het land voor elkaar gekregen om het team voor het eerst sinds 2002 weer richting een finale van de Afrika Cup te loodsen.

De inmiddels 70-jarige Pfister weet echter nog niet zeker of hij verder wilt met het Afrikaanse land. "Na de finale laat ik weten of ik langer verbonden blijf aan de voetbalbond van Kameroen. Daarbij laat ik overigens het resultaat van de eindstrijd niet meewegen," aldus de keuzeheer tegenover de Köln Express. Pfister zou na het succes in de Afrika Cup een aantal aanbiedingen binnen hebben gekregen.

"De Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben mij al benaderd om na de Afrika Cup bondscoach te worden in deze landen." De Duitser heeft echter al laten weten dat hij de Aziaten niet zal coachen. "Ik houd er niet van om met een tolk te werken."

Pfister nam in oktober j.l. de touwtjes in Kameroen van Jules Nyongha, die als interim-bondscoach fungeerde na het opstappen van Arie Haan in februari. In 2006 kwam hij in het nieuws toen hij, als bondscoach van Togo, enkele dagen voor aanvang van het WK opstapte als bondscoach van Togo wegens een premieconflict. Pfister kwam terug op zijn besluit, maar kon niet voorkomen dat Togo alle groepsduels verloor.
Bezig met laden …