voetbalzone

Phil Jones laat kans liggen om Man United op huurbasis te verlaten

Mart van Mourik30 jan 2022, 22:16
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2022, 22:16
Advertentie

Phil Jones heeft de mogelijkheid afgewezen om aan de slag te gaan bij Girondins Bordeaux. De nummer zeventien van de Ligue 1 was met Manchester United akkoord over een verhuurperiode, maar Jones heeft zelf een veto uitgesproken. Volgens Fabrizio Romano lijkt de transfer daardoor, 'zoals het er nu naar uitziet', geen doorgang te vinden.

De club uit Bordeaux had volgens eerdere berichtgeving van de transfermarktexpert een bod op tafel gelegd dat Jones tot het einde van huidig seizoen aan de club zou verbinden. De Fransen zouden alleen het loon van de centrumverdediger (gedeeltelijk) overnemen en geen huurvergoeding betalen. Romano meldde dat United akkoord ging met het voorstel van Bordeaux, dat alleen nog moest hopen op het jawoord van Jones.

Jones kwam begin januari plotseling voor het eerst in bijna twee jaar aan spelen toe door de afwezigheid van Harry Maguire, maar de verdediger had toen al kenbaar gemaakt graag op regelmatige basis minuten te maken. Destijds werd de stopper gelinkt aan Benfica. Door diverse Engelse media werden ook Newcastle United en Burnley in een adem genoemd met de 27-voudig international van Engeland, al gingen die geruchten over een definitieve transfer.

De verdediger maakte in 2011 voor ruim negentien miljoen euro de overstap van Blackburn Rovers naar United. In dienst van the Red Devils kwam Jones in totaal tot 225 officiële wedstrijden waarin hij 6 keer scoorde en 10 assists verzorgde. In 2013 werd hij landskampioen en in 2017 legde Jones met zijn ploeg beslag op de Europa League. De afgelopen twee seizoenen kwam de achterhoedespeler nauwelijks nog aan spelen toe.

Bezig met laden …