voetbalzone

Philips overweegt om teams uit te sluiten voor Belgische beker

Bart Kruyt28 okt 2009, 09:16
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2009, 09:16
Advertentie

Jean-Marie Philips is niet tevreden over de gang van zaken in de Belgische beker. De voorzitter van de KBVB ziet steeds meer teams B-elftallen in het veld sturen, zodat de sterspelers wat rust krijgen in het toch al drukke programma. Philips is daar niet blij mee en denkt aan maatregelen.

“We kunnen de coaches niet verplichten om hun sterkste ploeg op te stellen”, weet de preses echter. “De beste straf is uiteraard de uitschakeling. Het zou beter zijn als de clubs voor het seizoen zeggen of ze wel zin hebben in de cup. Deelname is niet verlicht, hè. Misschien moeten we in het Uitvoerend Comité maar eens bekijken of we die ploegen volgend seizoen nog wel toelaten."

Dinsdagavond raakte landskampioen Standard pas na strafschoppen langs Lierse SK, dat ook niet haar sterkste elftal in het veld had gestuurd. “Het is onbegrijpelijk dat bepaalde teams op deze manier hun voeten vegen aan de beker", klaagde Philips in het Gazet van Antwerpen. "De Pro League vroeg juist om de cup aantrekkelijker te maken en dan doen de clubs zoiets. Er zijn sponsors die betalen voor deze competitie en sommige wedstrijden komen op tv."

“Ik kan nog begrijpen dat je revaliderende en geblesseerde spelers laat rusten, maar bewust sterkhouders niet opstellen, daarvoor bestaat geen excuus. Als ik een groot artiest inhuur, verwacht ik ook geen imitator of een lookalike", ging een boze Philips door. "De cup is nog altijd de kortste weg naar Europa, vreemd dat sommige teams die kans laten liggen."

Bezig met laden …