voetbalzone

Pieckenhagen: 'Wat hier bij Mainz gebeurt, is geen geluk'

Bart Kruyt04 okt 2010, 17:10
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 17:10
Advertentie

Het aflopende contract van Martin Pieckenhagen bij Heracles Almelo werd afgelopen zomer niet verlengd, waarna de Duitse doelman terugkeerde naar zijn vaderland. De goalie tekende een contract bij FSV Mainz 05 en staat met die ploeg verrassend bovenaan in de Bundesliga. “Wat hier gebeurt, is geen geluk”, zei Pieckenhagen in de Hamburger Morgenpost.

De 38-jarige sluitpost is reservekeeper in Mainz en speelde nog geen officieel duel voor de club, maar kan wel degelijk genieten van het succes. “En het einde van deze serie is voor mij nog niet in zicht”, zei Pieckenhagen. “Er moet maar eens een ploeg langskomen die ons kan verslaan. Wat hier gebeurt, is geen geluk, maar het resultaat van keihard werken.”

Mainz won de eerste zeven competitiewedstrijden en evenaarde daarmee een Bundesliga-record: Bayern München en 1. FC Kaiserslautern kenden ook ooit zo’n goede start. Na de interlandperiode wacht Hamburger SV: “Maar het maakt niet uit welke tegenstander er langs komt. De spelers zijn vol vertrouwen, dat we iedere wedstrijd kunnen winnen.”

Bezig met laden …