voetbalzone

Pieckenhagen: 'Wie weet wordt deze oude man toch een keer kampioen'

Peter Nusselder24 nov 2010, 15:05
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2010, 15:05
Advertentie

Na vijf jaar onder de lat te hebben gestaan bij Heracles Almelo, verruilde keeper Martin Pieckenhagen de Eredivisie afgelopen zomer weer voor de Bundesliga. Bij het verrassend sterk presterende FSV Mainz 05 tekende de 39-jarige goalie een contract en afgelopen weekend maakte Piecke als invaller zijn rentree in de Duitse competitie. "Ik heb genoten", zegt hij woensdag in Voetbal International.

/

Eerste doelman Christian Wetklo moest zich in de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach geblesseerd laten vervangen, waarna Pieckenhagen zijn opwachting mocht maken. "Ik voelde me als een jongen van achttien die zijn debuut maakte", vertelt de routinier, die zich normaal gesproken neerlegt bij een rol op het tweede plan in Mainz. "Ik reken verder nergens op. Ik ken mijn plaats."

Dat neemt echter niet weg dat de keeper ambitieus blijft bij de club die dit seizoen zelfs even lijstaanvoerder was in de Bundesliga en momenteel nog altijd de tweede plaats bezet achter koploper Borussia Dortmund. "Ik heb alles meegemaakt en toch is het geweldig om dit mee te maken. Wie weet wordt deze oude man toch een keer kampioen", dagdroomt Pieckenhagen.

Bezig met laden …