voetbalzone

Piepjonge B-ploeg Arsenal overleeft strafschoppen en loot Chelsea

Thijs Post25 sep 2013, 23:43
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 23:43
Advertentie
/

Arsenal hoopt dit seizoen eindelijk weer eens een prijs te pakken en de Capital One Cup (de League Cup) behoort ook na woensdag tot de mogelijkheden. Manager Arsène Wenger was met the Gunners al vier keer de sterkste in de FA Cup, maar de League Cup won hij nog nooit. De Fransman maakt er een gewoonte van om zijn topspelers rust te geven in het tweede bekertoernooi en dat gebeurde ook woensdagavond. De jongelingen hadden het op The Hawthorns absoluut niet makkelijk met West Bromwich Albion, maar na strafschoppen was de ploeg van Wenger toch de sterkste.

Arsenal hoopt dit seizoen weer eens mee te doen om de hoofdprijzen, maar dat manager Wenger de Capital One Cup niet tot die hoofdprijzen rekent moge duidelijk zijn. The Gunners startten namelijk met een groot aantal spelers die normaal gesproken geen basisplaats hebben: zo begonnen ex-Feyenoorder Ryo Miyaichi, Serge Gnabry, Isaac Hayden en Thomas Eisfeld in de basis. Zelfs Nicklas Bendtner mocht weer eens opdraven en de lange Deen kreeg in de openingsfase van de wedstrijd de lachers op zijn hand. Bendtner liep tot hilariteit van de WBA-fans tegen de paal op.

/

Het was een van de jongelingen, Eisfeld, die Arsenal op voorsprong zette. De controle van de twintigjarige Duitser was uitstekend en de afronding ijzig koel. Twintig minuten voor tijd zette Saido Berahino de gelijkmaker op het bord en dat bleek de laatste treffer van de reguliere speeltijd. Even nadat Wenger zijn team nog maar eens verder verjongde, de zeventienjarige Chuba Akpom en de achttienjarige Kristoffer Olsson kwamen het veld in, kwam het aan op verlengen. In de slotfase van die verlenging kwam Arsenal goed weg toen eerst Morgan Amalfitano keihard op de lat knalde, terwijl daarna Markus Rosenberg een dot van een kans om zeep hielp.

Het kwam aan op strafschoppen en Gnabry was de eerste die miste, maar omdat ook Craig Dawson en Amalfitano misten bekerde Arsenal toch door. Nog tijdens de wedstrijd werd er geloot voor de vierde ronde van het toernooi. Arsenal neemt het in eigen huis op tegen Chelsea, terwijl Manchester United in eigen huis speelt tegen Norwich City. Tottenham Hotspur speelt thuis tegen Hull City en Manchester City gaat op bezoek bij Newcastle United. De wedstrijden in de vierde ronde worden gespeeld in de week van 28 oktober.

De volledige loting voor de vierde ronde:

Sunderland - Southampton
Leicester City - Fulham
Birmingham City - Stoke City
Manchester United - Norwich City
Burnley - West Ham United
Arsenal - Chelsea
Tottenham Hotspur - Hull City
Newcastle United - Manchester City

Bezig met laden …