voetbalzone

Pierre van Hooijdonk keert terug als analist en komt direct met reactie

Mart van Mourik02 sep 2023, 21:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:02
Advertentie

Pierre van Hooijdonk sluit vanaf komende zondag weer aan als analist bij Studio Voetbal, zo meldt de NOS zaterdagavond. De analyticus was sinds de uitzending van 13 augustus geschorst door de zender, daar hij ongelukkige uitspraken deed over Ajax-trainer Maurice Steijn. Van Hooijdonk geeft aan spijt te hebben van zijn uitspraken en hij is vastberaden zich de komende tijd weer ‘te gaan bewijzen aan de kijker’.

Van Hooijdonk kwam half enorm in opspraak vanwege uitlating over vermeende ‘betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers’ van Steijn in zijn NAC-periode. Bij die beschuldiging leverde Van Hooijdonk, zelf lid van de raad van commissarissen van NAC, geen bewijs, waarna Steijn via zijn advocaat eiste dat de analist zijn uitspraken zou rectificeren. Nadien bood Van Hooijdonk zijn excuses aan, maar hij werd desalniettemin geschorst door de NOS. Zondag maakt Van Hooijdonk zijn rentree.

“Pierre ziet in dat hij een uitglijder heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden", reageert Gert-Jaap Hoekman, de hoofdredacteur van NOS Sport. We hebben daar goed en intensief met elkaar over gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten."

Van Hooijdonk zegt dat hij heeft geleerd van het voorval: "Ik had die uitspraken niet moeten doen en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden. Dit was een belangrijk leermoment voor mij. Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker."

Bezig met laden …