Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre van Hooijdonk wijst vol overtuiging de ‘absolute ster’ van Oranje aan

Laatste update:

Cody Gakpo is ‘onze ster’, zo luidt de conclusie van Pierre van Hooijdonk. De oud-aanvaller was na afloop van het overtuigende duel tussen het Nederlands elftal en Roemenië vol lof over de Eindhovenaar. NOS-presentator vergelijkt de aanvaller met Oranje-icoon Arjen Robben.

Een uitstekend spelende Gakpo was verantwoordelijk voor de openingstreffer van Oranje en stond met een assist ook nog aan de basis van de bevrijdende 0-2. “Het is altijd fijn als je de wedstrijd open kan breken”, reageert de uitblinker na afloop tegenover de NOS. “Dan valt die spanning een beetje weg.”

“Goede wedstrijd, goede goals, goed voetbal bij vlagen”, somt Gakpo de overtuigende wedstrijd van Oranje op. “Natuurlijk zijn er verbeterpunten, dat gaan we analyseren, maar een goede reactie op de vorige wedstrijd. Dit is een goede stap in de juiste richting. Roemenië is een stugge ploeg, maar we hebben het echt goed gedaan als team.”

De doelpuntenmaker kan zich voorstellen dat men op de banken vreesde voor een onverdiende gelijkmaker. “Maar op het veld zaten we er goed in en waren we daar niet bang voor.” Pierre van Hooijdonk is na het zien van het interview met de aanvaller uitermate lovend over Gakpo.

Analytici


“Ik vind het echt onze ster, van dit elftal”, aldus de analyticus bij de NOS. “Dat was hij al in Qatar, en nu ook. In alle facetten van het prof-zijn is hij echt een voorbeeld voor iedereen. De manier waarop hij zich heel steady heeft weten te ontwikkelen bij PSV, een transfer naar Liverpool gemaakt. Bij het Nederlands elftal is hij nog best bescheiden, maar hij is onze ster.”

Rafael van der Vaart sluit zich aan bij zijn collega-analist. “Er zijn heel weinig spelers op de wereld die op een tegenstander af dribbelen, en dat de back dan eigenlijk in zijn broek schijt. Maar dat heb ik bij Gakpo.” Gert van ’t Hof trekt een vergelijking. “Wat Arjen Robben had, dat heeft hij ook.”

“Hij heeft veel gevoel in zijn afwerking”, voegt Van Hooijdonk. “Dat is waarom hij altijd doelpunten zal maken.” Van der Vaart heeft nog één stukje advies voor de aanvaller: “Af en toe even naar links en rechts kijken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zeker de ster. Van het elftal. Zou wel een aanval willen zien met Gakpo-Malen-Frimpong.

2 juli 2024 om 20:23
0

Of Gakpo - Brobbey - Malen.

2 juli 2024 om 20:37
0

Of gewoon uberhaupt iemand anders dan Depay. Wat mij betreft zet je Blind in de spits. Koeman en Depay moeten tegen zichzelf in bescherming genomen worden want het is nu gewoon beschamend.

2 juli 2024 om 20:45
0

Depay wordt constant door 2 man gedenkt en krijgt nauwelijks ruimte. De meeste spitsen hebben het lastig dit EK. Depay is geen uitzondering en iemand anders zou het niet beter doen.

2 juli 2024 om 21:41
0

Dat vind ik te makkelijk. Memphis loopt 80 procent van de tijd niet eens in de spits en los van z'n taken als spits lijdt hij veel balverlies, hij verliest teveel duels, zet slecht druk en maakt bovendien aardig wat kansen niet af. Dat heeft niets meer met de manier waarop hij wordt gedekt te maken. Memphis lijkt ook richting de herfst van z'n carriere te gaan. Het is (kijkend naar z'n leeftijd) al te lang verre van goed. Ik had gehoopt dat hij dit EK vanwege zijn fitheid weer de oude zou worden, maar het is na vandaag toch wel duidelijk dat de vorm niet gaat komen. Dan kun je je afvragen waarom je hem nog zou opstellen. Het niveau is er gewoonweg niet, jammer genoeg.

2 juli 2024 om 21:48
0

Het is wel een van de leiders van deze selectie. Heeft ook de echte wil om te winnen. Vandaag soms (weer) wat ongelukkig in zijn acties en keuzes maar ik zie een Weghorst of Brobbey het echt niet beter doen.
Ook is het een sluwe impulsieve speler. Die vrije trap onder de muur of die corner die hij in een keer probeert erin te schieten, dat zijn de soort dingen die een wedstrijd voor je kunnen beslissen.

2 juli 2024 om 22:59
0

Dat zijn dingen die 1x op de 100 lukken en juist letterlijk dingen die een wedstrijd bijna nooit voor je zullen beslissen... Die corner was regelrecht dramatisch, net als de overige 11. Die vrije bal was prima inderdaad, maar niets meer kans dan een bal eroverheen. Of Brobbey of Weghorst het beter zullen doen laat ik achterwege, dat weten wij namelijk niet totdat we het zien. Wel is de kans groot dat bijvoorbeeld Weghorst in bepaalde situaties "gewoon" schiet, daar waar Memphis altijd eerst de bal gaat aannemen en nadenken. Daarmee verprutst hij ook veel mogelijkheden. Plus Weghorst is in de 16 aanwezig wanneer een bal voor komt, Depay vaak niet. Maar of ze het dan beter doen is een tweede.

Voor mij persoonlijk frustreert Depay gewoon vaak in het veld, juist omdat hij wel echt de kwaliteiten heeft. Dan verwacht ik ook meer.

3 juli 2024 om 08:20
0

Feit dat je in de knock-out fase van een EK een corner ineens met buitenkant voet op goal probeert te schieten zou reden voor een serieuze uitbrander van je captain/coach moeten zijn man. Schei toch uit met wedstrijd beslissen; je staat niet op een vriendschappelijk toernooitje bij je plaatselijke amateurploeg; dit kun je echt niet maken op dit niveau hoor..

2 juli 2024 om 20:27
0

Gapko-malen - frimpong. AMEN!Dit toernooi speelt om niet te verliezen. Snelheid is alles!

2 juli 2024 om 20:36
0

Besef dat je ook met deze aanval kan beginnen, dan speel je een tegenstander stuk, om vervolgens een vlaag van energie erin te sturen met Malen - Weghorst - Frimpong!
Opties genoeg voorin!

2 juli 2024 om 20:54
0

Idd dat is gewoon de beste opstelling maar koeman durft t niet aan. Maar dan heb je zoveel snelheid en malen is gewoon een veel betere afmaker dan depay.

Gakpo is met afstand onze meest dreigende aanvaller in dit toernooi. Kan zo enorm sterk dribbelen en heeft een uitstekend schot in de benen. Net zoals het WK 2022 ook weer een eindtoernooi dat hij er staat. Kan zomaar is topscorer van dit toernooi worden als die zo doorgaat!

2 juli 2024 om 21:28
0

Wel mee eens, maar het probleem is wel dat je hem tussen de eindtoernooien door totaal niet zag en ook tegen Frankrijk en Oostenrijk was hij nergens te bekennen. Dat zegt ook wel dat hij enkel rendeert onder bepaalde omstandigheden en dus ploegen die geen druk op een speler als Gakpo zetten. Ook in de PL is hij maar heel sporadisch opvallend. We moeten het dus ook niet gaan overdrijven.

2 juli 2024 om 23:03
0

Tegen Oostenrijk een prachtige goal en een levendige eerste helft, terwijl er verder weer helemaal niemand thuis gaf. Tegen Frankrijk was heel Nederland afwezig. Afgelopen seizoen 16 doelpunten en 6 assists, maar volgens jou is die sporadisch opvallend.

Maar je hebt weer je kritiek op Gakpo kunnen uiten. Zal wel opluchten.

2 juli 2024 om 21:36
0

Robben stylo. Werkt altijd, als je maar je momenten weet.Maar die Simons groeit met het toernooi mee! Zijn top moet nog komen!

3 juli 2024 om 00:41
0

Vind het meer Overmars stylo.

Er waren hier nog best veel mensen die na Ijsland zeiden dat Malen op links moet starten ipv Gakpo.

2 juli 2024 om 20:22
0

Niet alleen hier, ook meer dan de helft van de analisten hadden hem niet in zijn of haar team. Maar daar krijgt Koeman dan achteraf geen credits voor van de analisten. Alleen de foute keuzes worden doorgaans benoemd.

2 juli 2024 om 20:29
0

Best veel mensen hebben ook helemaal geen kijk op het spelletje. Helaas, want ze roepen wel het hardst

2 juli 2024 om 20:38
0

Er waren ook best een hoop mensen die Matthijs de Ligt na 20 minuten in Oranje afschreven en zeiden dat hij het nooit ergens zou maken. Dat zijn dezelfde mensen die zeggen dat Veerman z'n interlandcarriere er op zat na de wedstrijd tegen Oostenrijk vorige week. Dat gezegd hebbende: Gakpo is 1 van de weinige lichtpuntjes in dit Oranje en Malen viel heerlijk in.

2 juli 2024 om 21:30
0

De lofzangen zijn ineens ook wel erg overdreven. De omstandigheden zijn ernaar voor Gakpo om optimaal te renderen. Laten we niet doen alsof Gakpo ineens zo'n geweldige speler is. Wel is hij onze beste aanvaller, maar als je Memphis ziet spelen is dat ook niet gek.

Wanneer eist hij nou eens de corners op.

Wat toernooien betreft stijgt Gakpo tot nu toe iedere keer boven zichzelf uit bij Oranje. Hij absoluut kwaliteiten, maar bedoel meer dat hij op toernooien tot nu toe wat extra's lijkt te hebben. Op het WK was hij goed, nu vind ik hem dit EK beter. Niet alleen vanwege zijn wedstrijd vandaag, maar sowieso maakt hij tot nu toe een goede indruk en komt er veel dreiging van hem af. Tijdens de kwalificaties voor de toernooien was Gakpo vaak ook gewoon prima.

Ik hoop echt heel hard dat Gakpo los komt bij Liverpool, nu al helemaal met Slot. Hij heeft het de afgelopen 1,5-jaar prima gedaan bij Liverpool, maar als hij dit niveau bij Liverpool aan kan tikken is hij een geweldige aanvaller voor hun. Afgelopen seizoen veel minuten gemaakt, maar ook tussen bank en basis gezweefd en waren genoeg wedstrijden waar hij hooguit 5 tot 20 minuten speelde. Zou mooi zijn als hij onder Slot een stap in zijn ontwikkeling kan zetten naar vaste basisspeler en constante prestaties bij Liverpool, wat natuurlijk ook een nog grotere voordeel voor Oranje zal zijn.

Zal vast geen 30 of 40 goals maken in de Premier League, maar Gakpo is wel iemand die rond de 20 goals in de Premier League kan maken en pakweg 10 tot 15 assists kan geven. Die potentie heeft hij echt wel, ook bij Liverpool en mocht hij dit soort cijfers neerzetten bij Liverpool in de Premier League (rest van de competities niet meegerekend dus) dan zijn dat gewoon geweldige cijfers.

2 juli 2024 om 20:37
0

Denk dat gakpo het voor een eredivisie speler naar de top van de premier league echt prima doet, hij kan beter als ie meer minuten gaat krijgen ben ik van overtuigd

2 juli 2024 om 20:57
0

En als ze hem bij Liverpool vaker vanaf links laten spelen.

2 juli 2024 om 21:35
0

Gakpo heeft het afgelopen jaar bijna net zo vaak links gespeeld als centraal voorin. Dat is geen excuus. Gakpo is gewoon nuttig tot een bepaald niveau en onder bepaalde omstandigheden. Hij moet z'n man op kunnen zoeken en die optie krijg je eigenlijk alleen als je veruit de bovenliggende partij bent. Niet voor niets zie je Gakpo eigenlijk niet als je tegenstand groot is. We moeten ook niet ineens doen alsof hij zo'n geweldige speler is. Bij Liverpool houdt hij het hoofd boven water, maar daar is ook wel alles mee gezegd. In Oranje valt hij enkel op in eindtoernooien, maar daartussen heeft niemand het over hem. Ook wel omdat er op eindtoernooien tegenwoordig dermate behoudend wordt gespeeld dat dit soort aanvallers volop kansen krijgen om hun ding te doen.

2 juli 2024 om 23:07
0

Aanvallers krijgen volop kansen om hun ding te doen tegen behoudende teams. Zoals Mbappe die heel het toernooi al niet thuis geeft, Kane die pas na 91 minuten een keer op goal kopt, en ga zo maar door.

Je hetze tegen Gakpo begint nu wel echt treurige vormen aan te nemen.

3 juli 2024 om 00:10
0

@Rochester. Ik waardeer je optimisme, maar de achteloosheid waarmee je hier praat over 30 á 35 g/a in èèn Premier League seizoen is haast adembenemend. Dan praat je dus letterlijk over bijna 1 op 1 lopen... als pure winger. Want buiten Salah - beste PL winger aller tijden - zijn er simpelweg geen wingers die dit stelselmatig konden laten zien. En daar zaten zelfs aardig wat zware jongens tussen, dus ik vrees dat Gapko nou niet degene is die hun gaat overtreffen. Maar goed, ik laat me uiteraard graag verrassen!

Iedereen is heel erg onder de indruk van hem, heel mooi allemaal maar ik moet even de advocaat van de duivel spelen. Gakpo is wel de enige aanvaller die heletijd op zn natuurlijke positie heeft gespeelt. Xavi Simons is ook eindelijk geweldig bezig nu hij ook op zn natuurlijke positie speelt.

Dit EK kan Gakpo naar het volgende niveau brengen van de absolute top. Een voorbeeld voor de jeugd en de ideale schoonzoon...maar dan positief bedoeld! Als het eerst maar zaterdag is!

2 juli 2024 om 21:38
0

Dat is wel heel erg overdreven, niet? Hij speelt al bij Liverpool en valt daar totaal niet op. Gakpo heeft een goed schot en een aardige dribbel met de bijbehorende handelingssnelheid. Als hij z'n directe tegenstander op kan zoeken is hij gevaarlijk, maar zodra hij dubbele dekking krijgt of hij krijgt die ruimte niet, zie je hem ook totaal niet meer. De omstandigheden zijn ideaal voor een speler als Gakpo in dit soort wedstrijden. Dan heeft hij uiteraard de kwaliteiten om daar gebruik van te maken, maar Gakpo gaat die absolute top natuurlijk niet halen. Dan had hij al veel bepalender moeten zijn voor Liverpool en dan had hij al veel meer moeten laten zien in Oranje ondanks het feit dat hij het wel gewoon goed doet.

Gakpo is een heel sierlijke speler. Ontzettend leuk om naar te kijken en ook nog eens efficiënt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren