voetbalzone

Pieters baalt: ‘Blind, Martins Indi en Van Aanholt maken meer kans’

Erik van Dam23 apr 2014, 17:57
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2014, 17:57
Advertentie

Erik Pieters vraagt zich af of hij mee mag naar het WK 2014 in Brazilië. De 25-jarige linkervleugelverdediger miste dit seizoen vrijwel geen wedstrijd in het shirt van Stoke City en heeft reeds 17 interlands achter zijn naam staan. Toch liet bondscoach Louis van Gaal hem al tien maanden niet meer meedoen bij Nederland.

voetbalzone

Pieters vermoedt dat Van Gaal de voorkeur geeft aan anderen; hij weet ook aan wie. “Ik denk dat Daley Blind de eerste optie als linksback is; ook Bruno Martins Indi en Patrick van Aanholt maken een grotere kans dan ik”, zegt de ex-speler van FC Utrecht en PSV in een interview met Voetbal International.

Pieters zegt in het weekblad dat veel mensen niet doorhebben, dat hij wekelijks aan spelen toekomt bij Stoke City. Trainer Mark Hughes stelt veel vertrouwen in hem en mede dankzij Pieters’ defensieve inbreng staan the Potters momenteel tiende in Engeland. De technische staf van Oranje weet dat Pieters een basisplaats heeft, zegt hij. “Maar je moet wel in het plaatje passen om in aanmerking te komen.”

Bezig met laden …