voetbalzone

Pieters diep door het stof: 'Ik schaam me voor mijn gedrag'

Matthijs van Laar21 jan 2013, 14:36
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2013, 14:36
Advertentie

Erik Pieters werd maandagmiddag voor drie duels geschorst door de KNVB en daar kan de verdediger zich volledig in vinden. Nadat hij afgelopen vrijdag met een rode kaart van het veld werd gestuurd tegen PEC Zwolle, sloeg hij een ruit in en liep hij ernstige verwondingen op. “Ik schaam me voor mijn gedrag en ben geschrokken van mezelf”, zei hij in een officiële verklaring.

/

Pieters gaf ten overstaan van lokale en landelijke media tekst en uitleg over zijn bijzonder onbenullige actie. “Dit was een blackout. Ik had me moeten gedragen. Ik bied mijn excuses aan aan al de fans”, aldus de international. “Ik heb de beelden teruggezien en snap de commotie. Ook kinderen kijken naar mij. Elke straf is gepast.”

De straf zal concreet weinig extra gevolgen hebben voor Pieters. Vanwege de verwondingen aan zijn onderarm was het al uitgesloten dat de verdediger de komende tijd in actie zou komen. Naar verluidt staat hij minimaal zes weken aan de kant en in het ergste geval tot aan de zomer. Speculaties over verdere complicaties en gevolgen zijn vooralsnog niet beantwoord.

Bezig met laden …