Pieters en Martins Indi vernederd, Watford verbaast vriend en vijand

Erik van Dam10 sep 2016, 17:54
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 17:54
/

Tottenham Hotspur is na vier wedstrijden nog ongeslagen in de Premier League. Het team van Mauricio Pochettino won zaterdag met ruime cijfers van een zwak Stoke City (0-4) en klimt daarmee voorbij Hull City, dat gelijkspeelde. Watford baarde opzien door na een 2-0 achterstand bij West Ham United tóch nog met liefst 2-4 te winnen. Crystal Palace won ondertussen de uitwedstrijd bij Middlesbrough (1-2), mede door een doelpunt van Christian Benteke. De Belg liet zich aan het einde vervangen door zijn jongere broer Jonathan.

Stoke City - Tottenham Hotspur 0-4
Na een invalbeurt en twee basisplaatsen stond Michel Vorm zijn plek onder de lat zaterdag weer af aan Hugo Lloris, die weer fit genoeg was en daarom startte. De Fransman hoefde zich niet bovenmatig in te spannen bij pogingen van Jon Walters en Ryan Shawcross in het eerste kwartier en had de boel onder controle. Dele Alli kreeg twee kansen namens Tottenham, maar eerst redde Shay Given en later schoot Alli naast. Vijf minuten voor rust trof Heung-Min Son wél doel: na voorbereidend werk van Christian Eriksen vond de Zuid-Koreaan de benedenhoek en maakte hij er 0-1 van tegen Stoke, dat met Erik Pieters en Bruno Martins Indi achterin was gestart.

/

Mark Hughes maakte die goal mee vanaf de tribunes, want de trainer van Stoke City werd gaandeweg de eerste helft weggestuurd door scheidsrechter Anthony Taylor. Dat gebeurde nadat Hughes opmerkingen maakte richting Taylors assistent. Na rust ging Tottenham op de ingeslagen weg door en maakte Son zijn tweede van de middag, weer op aangeven van Eriksen. Uit een counter werd het vervolgens ook nog 0-3 in Stoke-On-Trent: na een hoekschop van Stoke ging Tottenham in de tegenaanval en mocht Alli het op aangeven van Kyle Walker afmaken. Het slotakkoord was voor Harry Kane, de topscorer van vorig seizoen. De man die de eerste drie duels niet tot scoren kwam maakte nu 0-4 door

Wilfried Bony probeerde de eer van Stoke nog te redden, maar tevergeefs. Vincent Janssen mocht van Pochettino de laatste twintig minuten meedoen, als vervanger van Kane. Zijn derde invalbeurt van dit seizoen leverde hem persoonlijk geen succes op, maar de Nederlandse spits zal scherp moeten zijn nu Son (tweemaal) en Kane (één keer) allebei gescoord hebben. Komende week stuit Tottenham in de Champions League op AS Monaco en daarna komt Sunderland op bezoek op White Hart Lane.

/

Middlesbrough - Crystal Palace 1-2
De bezoekers maakten in de openingsfase een goede indruk en dat resulteerde na zestien minuten spelen in de openingstreffer. Na een voorzet van Wilfried Zaha was Benteke sterker in de lucht dan Daniel Ayala en kopte hij de 0-1 binnen. De ploeg van Aitor Karanka zat niet goed in de wedstrijd en kwam tegen de verhouding in toch op gelijke hoogte: uit een corner van Stewart Downing kopte Ayala de 1-1 tegen de touwen. Vlak na rust viel al de winnende treffer in het Riverside Stadium. George Friend leek een pass van James McArthur te controleren, maar liet zich toch aftroeven door Zaha: 1-2. Viktor Fischer stond 57 minuten binnen de lijnen; Marten de Roon deed het laatste half uur mee.

West Ham United - Watford 2-4
Watford begon met Daryl Janmaat achterin aan de uitwedstrijd in het Olympisch Stadion van West Ham. De eerste helft verliep onrustig, want na iets meer dan een half uur spelen leidden the Hammers met 2-0. Al na vijf minuten kopte Michail Antonio binnen uit een hoekschop van Dimitri Payet en daarna maakte Janmaat ongewild bijna de 2-0, maar zijn terugspeelbal ging ‘slechts’ tegen de paal. Odion Ighalo was aan de andere kant van het veld driemaal dicht bij de gelijkmaker en liet prima kansen liggen. West Ham ging zorgvuldiger om met de kansen en Antonio maakte al koppend ook de 2-0 na een mooie rabona-voorzet van Payet. Vervolgens kwam Watford toch knap terug tot een gelijke stand.

/

Vier minuten voor rust was Ighalo trefzeker bij zijn vierde kans en in blessuretijd liet Troy Deeney zich bejubelen. Hij schoot prachtig raak in de bovenhoek toen West Ham de bal niet goed kreeg opgeruimd. In de tweede helft voltooiden the Hornets hun prachtige comeback en liepen ze uit naar een 2-4 overwinning. Acht minuten na rust zorgde Étienne Capoue op aangeven van Roberto Pereyra voor de 2-3 en daarmee was de voorsprong voor het eerst een feit. Vlot daarna schoot José Holebas de zesde van de middag binnen na terugleggen van Ighalo.