voetbalzone

Pieters: 'Het kan sneller gaan, misschien sta ik er in december alweer'

Bart Kruyt02 okt 2012, 12:25
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2012, 12:25
Advertentie

Erik Pieters hoopt nog dit kalenderjaar te kunnen spelen voor PSV. De international staat al maandenlang aan de kant met een voetblessure en is het wachten eigenlijk wel zat. "Ze zeggen dat ik na de winterstop weer kan spelen, daar focus ik me ook op. Maar het kan sneller gaan, misschien sta ik er in december alweer. De moeilijkste periode heb ik gehad", zegt Pieters in NUsport.

/

De linksback van PSV speelde op 11 april zijn laatste wedstrijd, toen hij ruim zeventig minuten meedeed in de met 2-1 verloren uitwedstrijd bij RKC. Vervolgens moest Pieters het EK en de eerste weken van het lopende seizoen laten schieten. De verdediger wordt na de jaarwisseling weer terug verwacht, maar hoopt zelf dus al eerder weer in actie te kunnen komen.

"De afgelopen weken ben ik vooral bezig geweest met het opbouwen van de spiermassa die ik ben kwijtgeraakt. En ruim een week geleden kreeg ik groen licht om weer te gaan hardlopen. Dat gaat goed. Ik heb geen terugval gehad", benadrukt Pieters, die denkt ook goed centraal in de defensie te kunnen spelen: "Voor de trainer, Dick Advocaat, is het in ieder geval lekker als een speler op meerdere posities uit de voeten kan."

Bezig met laden …