voetbalzone

Pieters: 'Ik merkte dat er in de loop van jaren van alles veranderde'

Bart Kruyt22 jun 2012, 07:20
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2012, 07:20
Advertentie

Erik Pieters had normaal gesproken een basisplaats gehad bij het Nederlands elftal op het EK, maar een gebroken middenvoetsbeentje zorgde ervoor dat hij de wedstrijden thuis voor de televisie moest bekijken. Pieters hoopte op een geslaagd toernooi, maar zag Nederland drie keer verliezen en al na de groepsfase naar huis gaan. De sfeer in het elftal zou ontzettend slecht zijn geweest.

/

Pieters merkte in de interlands voor zijn blessure al dat er iets veranderde. "Ik ben er lang niet bij geweest", zei de linksback van PSV bij Studio Sportzomer. "De laatste keer was Zweden-uit. We verloren daar met 3-2. Iedereen keek elkaar toen al aan, van 'dit kan niet'. Ik merkte wel dat er in de loop van de jaren van alles veranderde binnen de ploeg."

"Nee, tijdens besprekingen deed bijna nooit iemand zijn mond open", vervolgde Pieters. "Dat gebeurde daarna pas bij de spelers onderling. Je kunt beter dit doen, je kunt beter dat doen. Maar het fijne, wat er nu is gebeurd, weet ik natuurlijk ook niet." Het herstel van Pieters verloopt overigens voorspoedig, al kan hij nog niet zeggen wanneer hij weer kan spelen.

Bezig met laden …