voetbalzone

Pieters krijgt 'in komende weken' duidelijkheid over revalidatieduur

Bart Kruyt19 jan 2013, 09:45
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2013, 09:45
Advertentie

Erik Pieters is in de nacht van vrijdag op zaterdag direct geopereerd aan zijn onderarm. De verdediger van PSV sloeg uit frustratie een ruit kapot en liep daarbij beschadiging aan meerdere structuren in zijn onderarm op. De medische staf van PSV meldt dat de ingreep succesvol verlopen is en dat in de komende weken duidelijk zal worden hoelang Pieters buitenspel zal staan.

/

De woorden 'in de komende weken' suggereren dat Dick Advocaat het voorlopig weer zonder de verdediger moet stellen. Pieters keerde vrijdag tegen PEC Zwolle na een maandenlange afwezigheid juist weer terug in de basis, maar kreeg bij zijn rentree een directe rode kaart. De frustratie was enorm en in de catacomben sloeg Pieters op een ruit, die direct sneuvelde.

De international moest die onbesuisde actie bekopen met een flinke wond in zijn arm. Pieters werd per brancard dan ook direct naar het ziekenhuis vervoerd en is inmiddels geopereerd. Advocaat kon vrijdagavond nog niet zeggen of PSV hem een straf zal opleggen: "Of er intern maatregelen worden genomen? We moeten eerst maar eens met hem gaan praten morgen", zei de coach.

Bezig met laden …