voetbalzone

Pieters op weg naar Stoke: eerste gesprek reeds achter de rug

Bart Kruyt27 jun 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2013, 07:00
Advertentie

De kans is groot dat PSV na Jeremain Lens en Dries Mertens nog een basisspeler kwijt zal raken. De Eindhovenaren hebben een officieel bod ontvangen van Stoke City op Erik Pieters, die volgens De Telegraaf van technisch directeur Marcel Brands toestemming heeft gekregen om met de Engelsen te onderhandelen over een contract. Pieters heeft woensdag al met Stoke gesproken.

/

De eerste onderhandelingen hebben nog geen akkoord opgeleverd en ook PSV en Stoke zijn er nog niet uit, maar er worden niet al teveel problemen verwacht. PSV vraagt 4,5 miljoen euro voor de linksback annex centrale verdediger, die bij Stoke een vierjarig contract kan gaan tekenen. De verbintenis van de 24-jarige Pieters in Eindhoven loopt nog maar een seizoen door.

Pieters heeft er vijf seizoenen bij PSV opzitten en heeft net het meest teleurstellende voetbaljaar uit zijn loopbaan achter de rug. Door een voetblessure miste hij de eerste seizoenshelft en bij zijn rentree kreeg hij een rode kaart tegen PEC Zwolle, waarna de international in de catacomben een raam vernielde en een flinke armblessure opliep. Pieters kon pas in april weer spelen, thuis tegen Ajax, en ging in deze topper in de fout bij het winnende doelpunt van de Amsterdammers (2-3).

Ondanks het bedroevende seizoen van Pieters wil Mark Hughes de verdediger graag hebben bij Stoke City en de verwachting is dat een transfer snel afgerond zal worden. PSV probeert op zijn beurt snel de komst van Jeffrey Bruma af te ronden: de club is het eens met Chelsea en de mandekker zelf en denkt de 21-jarige Bruma maandag te kunnen presenteren als eerste aanwinst.

Bezig met laden …