voetbalzone

Pieters over beslissende fout: 'Het was gewoon dom, denk ik'

Bart Kruyt14 apr 2013, 21:30
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2013, 21:30
Advertentie

Erik Pieters beleeft dit seizoen geen fijne rentrees in het shirt van PSV. De verdediger keerde in de eerste wedstrijd na de winterstop terug na een voetblessure, maar pakte tegen PEC Zwolle een rode kaart en sloeg vervolgens een ruit kapot. Hierbij liep Pieters een armblessure op, waardoor hij opnieuw weken buitenspel stond. Zondag keerde hij als invaller terug in de topper tegen Ajax, maar een fout van Pieters zorgde voor de winnende treffer van Derk Boerrigter: 2-3.

/

Na een lange sprint met Boerrigter verzuimde Pieters om de bal simpel terug te spelen op Boy Waterman, waardoor hij het leder kwijtraakte. "Ik wil in eerste instantie terugpassen naar Boy, maar ik vond dat hij te dichtbij stond. Dan begin je te twijfelen en gaat het fout", verklaarde Pieters voor de camera van Eredivisie Live. "Het was gewoon dom, denk ik. Het was niet mijn beste actie. Het is gewoon heel zuur."

Door de fout van Pieters kan PSV het kampioenschap naar alle waarschijnlijkheid vergeten. De ploeg van Dick Advocaat staat nu op de derde plaats, met zes punten minder dan koploper Ajax, en heeft bovendien nog zware uitwedstrijden tegen AZ en FC Twente op het programma staan. Volgende week gaat PSV naar Alkmaar.

Bezig met laden …