voetbalzone

Pieters pleit voor komst De Jong: ‘Ik denk dat hij hier erg goed past’

Erik van Dam11 dec 2013, 19:06
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2013, 19:06
Advertentie

Luuk de Jong vertrekt in de winterstop wellicht op huurbasis bij Borussia Mönchengladbach en dan wil ook Stoke City kijken of het de Nederlandse spits kan aantrekken. The Potters komen productiviteit tekort en daar zou De Jong verandering in moeten brengen. Erik Pieters denkt dat de eventuele komst van De Jong goed zou kunnen uitpakken voor de Engelsen.

/

Pieters en De Jong speelden van het seizoen 2008/09 tot en met het seizoen 2011/12 allebei op de Nederlandse velden. Ze kwamen elkaar regelmatig tegen in de shirts van hun clubs en daarbij maakte de aanvaller indruk op de back. “Het is een goede speler”, verzekert Pieters in gesprek met The Sentinel. “Het is een grote spits met een goede techniek en scorend vermogen. Hij is lang en goed in de lucht.”

“En voor iemand met zijn lengte heeft hij ook een goede controle en een goed schot”, prijst Pieters zijn landgenoot. “Van wat ik van hem weet uit de Nederlandse competitie, denk ik dat hij hier erg goed zou passen. Gaat het ook gebeuren? Dat weet ik niet, dat zullen we moeten afwachten”, aldus de linksback. Pieters is onomstreden bij Stoke en begon veertien keer in de basiself van Mark Hughes.

Bezig met laden …