voetbalzone

Pieters: ‘PSV speelt niet meer met een ruit, ik houd wel van die humor’

Matthijs van Laar12 apr 2013, 22:10
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2013, 22:10
Advertentie

Erik Pieters is op de weg terug. De linksachter keerde in januari na een blessure en een afwezigheid van drie kwartalen terug bij PSV in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3). In dat duel pakte Pieters een directe rode kaart waarna hij in de catacomben uit frustratie een ruit kapot sloeg en pezen en een zenuw afscheurde. Na een revalidatie van drie maanden is Pieters nu weer speelklaar.

/

De 24-jarige verdediger begint zondag tijdens de topper tegen Ajax nog wel op de bank, daar Jetro Willems in de basis opgesteld staat. Pieters was tijdens zijn revalidatieperiode vaak het mikpunt van spot in (sociale) media. Daar heeft de Oranje-international wel om kunnen glimlachen. “Oh ja, natuurlijk. Het hoort erbij en ik kan het hebben. PSV speelt niet meer met een ruit op het middenveld. Ruiten troef. Ik houd wel van dat soort humor”, zegt Pieters in NUSport.

De linkspoot focust zich nu weer helemaal op de titelstrijd en mogelijk is het de laatste kans voor Pieters om de Eredivisie te winnen. Hij wordt namelijk gelinkt aan een transfer naar de Premier League, maar daar is hij naar eigen zeggen niet mee bezig. “De interesse zal er zijn. Leuk dat ik in beeld ben bij andere clubs. Maar ik ben er nu niet mee bezig, ik wil zo fit mogelijk worden. En ik heb nog wat in te halen bij PSV”, besluit Pieters.

Bezig met laden …