voetbalzone

Pieters stevent na 283 dagen absentie af op rentree in basiself PSV

Erik van Dam17 jan 2013, 13:45
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2013, 13:45
Advertentie

PSV en PEC Zwolle trappen vrijdagavond de tweede helft van het seizoen af in Eindhoven. De titelkandidaat en promovendus missen ieder enkele spelers, maar voor anderen is dat juist weer goed nieuws. Erik Pieters bijvoorbeeld stevent af op een basisplaats, zijn eerste sinds 11 april vorig jaar. De linksback en Oranje-international stond negen maanden aan de kant bij PSV.

/

De 24-jarige linkervleugelverdediger was lang uit de roulatie als gevolg van een gebroken middenvoetsbeentje. Hij gaat vrijdagavond tegen PEC spelen op de plaats van Jetro Willems, die kampt met een enkelblessure. Voor Dick Advocaat zal het de eerste keer zijn dat hij Pieters aan het werk ziet in een Eredivisieduel. Vorig seizoen speelde de Tielenaar er in totaal maar zestien voor PSV.

In dezelfde linie krijgt Mathias Zanka Jörgensen verder de voorkeur boven Timothy Derijck, weet NUsport. Wilfred Bouma begint volgens het Eindhovens Dagblad op de bank, net als Przemyslaw Tyton en winteraanwinst Oscar Hiljemark. Ola Toivonen en Luciano Narsingh staan nog aan de kant met blessures. PEC mist op zijn beurt Denni Avdic, die nog niet hersteld is van liesklachten.

“Hij heeft het even geprobeerd, maar het is nog te vroeg gebleken”, geeft coach Art Langeler te kennen aan RTV Oost. “We hopen dat hij er binnen afzienbare tijd weer bij is.” Giovanni Gravenbeek is wel weer fit en begint naar verwachting in de basis. Arne Slot, die in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog een basisplaats had, begint dan op de bank.

Bezig met laden …