voetbalzone

Pieters tevreden na rentree: 'Ik heb geen angst, anders zou ik niet spelen'

Bart Kruyt19 mrt 2013, 10:30
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2013, 10:30
Advertentie

Erik Pieters beleefde maandagmiddag een succesvolle rentree voor PSV. De verdediger maakte na een afwezigheid van twee maanden weer speelminuten bij de beloften, die mede dankzij een doelpunt van Pieters met 1-2 wisten te winnen van Jong Vitesse. Pieters werd direct 'slachtoffer' van een typisch staaltje voetbalhumor, wat hij overigens best kon waarderen.

/

De linksback stond twee maanden buitenspel wegens een armblessure, die hij had opgelopen tijdens zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal sinds maanden afwezigheid. Pieters kreeg tegen PEC Zwolle een rode kaart en was daar zo boos over, dat hij in de catacomben een ruit kapot sloeg. Daar liep de verdediger echter een flinke armblessure bij op en daardoor stond hij opnieuw wekenlang buitenspel.

"Na een (slechte) voorzet zeiden wat spelers dat ik beter op handbal kon gaan", grijnsde Pieters in gesprek met De Telegraaf. De verdediger schuwde de duels niet, maar liet tot driemaal toe een ingooi aan een ploeggenoot over. "Daar moet ik eerst nog een beetje op oefenen… Ik heb geen angst, anders zou ik niet spelen. Ik heb vaak genoeg mijn hand gebruikt in de duels." Door de naderende rentree van Pieters bij het eerste elftal, zit alleen Luciano Narsingh nog in de lappenmand van PSV. Hij komt dit seizoen niet meer in actie door een knieblessure en wil tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar weer aansluiten.

Bezig met laden …