Pieters viert rentree bij Jong PSV met doelpunt en overwinning

Erik van Dam18 mrt 2013, 13:57
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2013, 13:57
/

Erik Pieters heeft maandag zijn comeback gemaakt bij Jong PSV. De 24-jarige linksback is volledig hersteld van de snijwonden in zijn arm, die hij opliep toen hij half januari een ruit in een deur kapotsloeg. Pieters maakte thuis tegen PEC Zwolle zijn rentree in de basiself na langdurig blessureleed, maar kreeg een rode kaart en reageerde gefrustreerd. Daardoor stond hij weer twee maanden aan de kant.

Maandag deed hij speelritme op bij Jong PSV, dat buitenshuis een competitieduel afwerkte met Jong Vitesse. Uit een hoekschop zette Menno Koch zijn team na een half uur op een 0-1 voorsprong en zeven minuten daarna was het de beurt aan Pieters om te scoren. In de tweede helft schoof de Oranje-international op van de vleugel naar het centrum en daar maakte hij de wedstrijd af.

Roy Talsma deed namens Vitesse nog wat terug en bepaalde de eindstand in blessuretijd op 1-2. Voor Pieters, die dit seizoen pas één competitieduel afwerkte voor PSV, lijkt een rentree in de Eredivisie nu in zicht. Op de laatste dag van deze maand spelen de Brabanders uit tegen Roda JC.