voetbalzone

Pieters wil ongelijk Van Gaal opnieuw aantonen: ‘Ik weet nog wat hij zei’

Thijs Post22 dec 2015, 16:45
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2015, 16:45
Advertentie

Stoke City neemt het op tweede kerstdag op tegen Manchester United. Voor Erik Pieters is het een nieuwe kans het ongelijk van Manchester United-manager Louis van Gaal te bewijzen. Toen Pieters in 2013 van PSV overstapte naar Stoke City, zette Van Gaal een groot vraagteken achter de transfer.

voetbalzone

“Ik weet nog wat Van Gaal zei. Mensen denken voorafgaand aan ieder seizoen dat Stoke City gaat degraderen. Ik hoorde dat in mijn eerste seizoen, in mijn tweede seizoen en in mijn derde seizoen. We zijn echter twee keer in de top tien geëindigd en dat willen we nu weer. Ik ben blij met mijn keuze, ik was ervan overtuigd dat ik de goede keuze heb gemaakt”, legt Pieters uit aan de Stoke Sentinel.

Pieters hoopt zich weer in de kijker van het Nederlands elftal te spelen. “Ik ben nu 27 jaar oud en ik wil beter en beter worden. Ik voel me goed, beter dan ooit. Dit is mijn beste seizoen hier en ik hoop dat ik zo door kan gaan.” Dat er met Kerstmis gevoetbald moet worden, is inmiddels niet nieuw meer. “Zeker in deze maanden is de Premier League de zwaarste competitie ter wereld. Ik was eraan gewend om tien dagen vrij te krijgen, maar nu gaan we gewoon door.”

Bezig met laden …