voetbalzone

Pieters wil Willems uit basis verdrijven: ‘Ik moet mijn plek opeisen toch?’

Peter Nusselder22 jun 2012, 11:06
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2012, 11:06
Advertentie

Niet alleen bij PSV, maar ook bij het Nederlands elftal werd Erik Pieters de afgelopen tijd vervangen door Jetro Willems. Pieters leek aan het einde van het afgelopen seizoen, nadat hij hersteld was van een gebroken middenvoetsbeentje, op tijd fit te zijn om deel te nemen aan het EK. De linksback raakte echter opnieuw geblesseerd en moest vervolgens toekijken hoe Willems bij Oranje kwam.

/

De PSV’er gunde zijn clubgenoot de basisplaats in de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, maar verwacht binnenkort weer helemaal fit te zijn en wil dan zijn positie weer innemen. “Tuurlijk, ik moet mijn plek opeisen toch?”, stelde Pieters donderdag in Studio Sportzomer. De linkervleugelverdediger vond het niettemin mooi om te zien hoe Willems zich manifesteerde.

“Hij is eigenlijk uit het niets opgekomen”, vervolgt Pieters, die van mening is dat Willems het verdiende om tijdens het EK te spelen. “Hij heeft het bij PSV prima gedaan en ook bij het Nederlands elftal heeft hij zijn plek afgedwongen. Je moet hem niet te veel opdrachten meegeven. Hij moet gewoon zijn ding doen. Ik denk dat hij dat bij PSV heeft gedaan en bij het Nederlands elftal ook wel.”

Bezig met laden …