voetbalzone

Pijnlijke woordkeuze André Onana zorgt voor veel frustratie bij Ajax-fans

Mart van Mourik23 jul 2023, 18:37
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 18:37
Advertentie

André Onana heeft voor enige irritatie gezorgd bij fans van Ajax. De Kameroense doelman sprak in een video-item van Manchester United over zijn komst en daarbij blikte hij kort terug op zijn verleden. Zijn eerdere samenwerking met manager Erik ten Hag kwam zodoende ter sprake, maar ondanks zijn goed bedoelde woorden heeft hij met een onfortuinlijke woordkeuze voor ergernis gezorgd bij Ajax-supporters.

Op de officiële kanalen publiceerde Manchester United een video om Onana voor te stellen aan de aanhangers van de club. Desgevraagd reageerde de sluitpost ook op een vraag over zijn eerdere samenwerking met Ten Hag, maar het antwoord kan de Ajacieden niet bekoren. “We hebben samen grote prestaties neergezet. Zo hebben we de halve finale van de Champions League gehaald, en dat is niet makkelijk met een kleine club als Ajax. Zoiets bereik je slechts eens in de 20 of 25 jaar.”

Dat Onana zijn voormalig werkgever ziet als ‘kleine club’ schiet bij meerdere Ajax-supporters in het verkeerde keelgat, zo blijkt uit de reacties op Twitter. “Ajax heeft vaker de Champions League gewonnen dan Man United. Hij heeft duidelijk geen historisch besef”, zo reageert een gebruiker. “Heeft hij weer eens een verkeerd pilletje genomen?”, vraagt een ander zich af.

De Kameroens international mag zich sinds afgelopen donderdag speler van the Red Devils noemen, al was hij zaterdag nog niet van de partij tijdens het gewonnen oefenduel met Arsenal (0-2). Na de succesvolle onderhandelingen met Internazionale en dito medische keuring tekende hij een meerjarig contract op Old Trafford. Diverse Engelse media melden dat United een vast bedrag van 55 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan variabelen neertelde voor Onana, die bij Internazionale nog vier seizoenen vastlag.

Bezig met laden …