voetbalzone

Pijpers weet niets van ontslag bij Kazachstan

15 sep 2008, 22:28
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2008, 22:28
Advertentie
Arno Pijpers werd maandag ontslagen als bondscoach van Kazachstan, dat zelfs al een opvolger bekend maakte, maar weet zelf nog van niets. Het bestuur van de nationale voetbalbond rekende hem de negatieve resultaten in het WK-kwalificatietoernooi zwaar aan, en besloot een eind te maken aan de samenwerking.

”Ik weet echt van niets”, zegt de verbijsterde Pijpers in het Algemeen Dagblad. “Mijn zwager las het bericht op teletekst en belde me. De FIFA heeft ook al telefonisch bij me geïnformeerd wat er aan de hand is, maar ik moet het antwoord schuldig blijven. Niemand van de bond heeft het fatsoen opgebracht mij persoonlijk te vertellen dat ik kennelijk niet terug hoef te komen.”

Helemaal verrast is de keuzeheer desondanks niet over de beslissing. “Sinds anderhalve maand heeft de bond een nieuwe voorzitter en met hem heb ik een paar pittige gesprekken gevoerd, omdat de bond tal van beloften, die zijn gedaan toen ik mijn contract verlengde, niet is nagekomen. Ik voelde dat hij zijn kans afwachtte me te lozen. Het wordt je daar niet in dank afgenomen als je een meerdere de waarheid vertelt.”

De ploeg van inmiddels oud-bondscoach Pijpers begon de WK-kwalificatie met een overwinning op Andorra (3-0). Daarna volgden nederlagen tegen Kroatië en Oekraïne (0-3 en 1-3).
Bezig met laden …