voetbalzone

Piqué claimt: ‘Wat als we net als Real maar twee prijzen zouden hebben?’

Daniel Cabot Kerkdijk01 nov 2013, 23:20
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2013, 23:20
Advertentie

Barcelona veroverde aan het begin van dit seizoen de Spaanse Super Cup, won tot dusver elf van de twaalf competitieduels en is hard op weg om op de vierde speeldag overwintering in de Champions League af te dwingen. Toch raakt men in voetbalminnend Spanje niet overtuigd van de manier van spelen onder hoofdtrainer Gerardo Martino, ook al zijn de Catalanen efficiënter dan ooit.

/

Gerard Piqué vraagt zich af wat men nu wil. “Het lijkt erop dat men verwend is”, claimde de centrale verdediger van Barcelona. “Ik weet dat datgene wat ik nu ga zeggen niet in goede smaak zal vallen, maar stel je voor dat we in de laatste vijf jaar alleen maar een landstitel en een beker zouden hebben gewonnen. Zoals Real Madrid, twee prijzen. En wij blijven maar winnen en winnen, maar het lijkt net of een seizoen niet geslaagd is als de landstitel en de Champions League niet wordt gewonnen.”

“Dit seizoen incasseren we minder tegendoelpunten, dat is positief”, benadrukte Piqué. “We zijn aan de winnende hand, dat is ons werk. En nu moeten we op onze wedstrijd tegen AC Milan richten.” Barcelona staat in eigen land vier punten los van Atlético Madrid, dat zondag in eigen huis nog wel aantreedt tegen Athletic Bilbao.

Bezig met laden …